Toiminta

Kaikki noutajarodut ovat alun perin jalostettu metsästyskoiriksi haavoittuneen ja kuolleen pienriistan talteenottoon. Ne ovat kuitenkin erittäin monipuolisia harrastuskavereita ja koulutettavissa myös muihin käyttötarkoituksiin, oikeastaan lähes mihin tahansa lajiin.

Kanta-Hämeen Noutajakoirayhdistys tarjoaa noutajarotuisille koirille perustottelevaisuuskoulutusta sekä neuvontaa, kursseja ja kokeita rodunomaisista lajeista. Rodunomaisista lajeista voit lukea enemmän Suomen Noutajakoirajärjestön sivuilta.

Tule rohkeasti mukaan toimintaan! Kokeissa, tapahtumissa ja treeneissä tarvitaan myös aina talkoolaisia. Talkoilemalla pääset seuraamaan toimintaa paraatipaikalta ja opit samalla itse koiran ohjaamisesta sekä eri lajeista. Talkoilijoilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta, vaan jokainen perehdytetään tehtävään. Kokeneemmat harrastajat myös kertovat mielellään tapahtumien ja tehtävien kulusta.

NOME-toimikunta

Toimikunta järjestää taipumuskoekursseja, riistaan tutustumista, koulutustapahtumia sekä virallisia kokeita. Noutajien metsästys- eli nomekoulutuksia järjestämme muutaman kerran vuodessa. Lisäksi jäsenten yhteisiä treenejä pyritään järjestämään kuukausittain. Jäsenet kokoontuvat toisinaan harjoittelemaan yhdessä myös ilman ohjausta. Koulutuksista ja tapahtumista tiedotetaan Facebook-ryhmässä sekä kotisivujen ajankohtaisissa artikkeleissa.

YhteyshenkilöJäsenet
Maija Päivärinta

nome @ khn.fi
Anne Uotila
Tiina Mursula
Outi Haula
Maarit Nikkanen
Piia Lievetmursu
Kari Husso
Mikko Airimo

MEJÄ-toimikunta

Toimikunta järjestää koulutustapahtumia sekä virallisia metsästyskoirien jäljestyskokeita. Metsästyskoirien jäljestys- eli MEJÄ-kokeet löydät Kennelliiton tapahtumakalenterissa. Yhdistyksen koulutuksista ja tapahtumista tiedotetaan Facebook-ryhmässä sekä kotisivujen ajankohtaisissa artikkeleissa.

YhteyshenkilöJäsenet
Elisa Uusi-Heikkilä
meja @ khn.fi
Heikki Pirhonen
Piia Kairenius
Veijo Suoranta
Tarja Suoranta
Keijo Saarinen
Marja-Sisko Saarinen

TOKO-toimikunta

Tokokoulutuksia pidetään talvisin pääosin Etelä-Hämeen koirahoitolan hallilla Parolassa. Hämeenlinnan Kirstulan koirakoulutuskenttä (yläkenttä), osoitteessa Kommilantie 130, Hämeenlinna, on vapaassa koulutuskäytössämme keskiviikko- ja maanantai-iltaisin klo. 17-21. Lisätietoja koulutuksista yhdistyksen facebook-sivuilta. Jos et ole facebookissa, niin laita sähköpostia toko @ khn.fi.

YhteyshenkilöJäsenet
Tiia Luomanen

toko @ khn.fi
Tiina Rasi
Elina Peltomaa
Veera Jääskeläinen
Outi Haula
Neija Ruokolainen
Katariina Salo
Mira Aalto

Kirstulan koirakenttä

Yhdistyksellä on ympäri vuoden käytössä iso valaistu nurmikenttä Hämeenlinnassa muutamana päivänä viikossa. Kirstulan koulutuskenttää voidaan hyödyntää tottelevaisuus- ja nome-koulutuksiin.

Kenttä löytyy navigaattorilla osoitteesta:
Huhtastentie, Hämeenlinna.

Harjoitusajat: talvella pimeän aikaan valaistu yläkenttä on varattu yhdistykselle keskiviikkoisin klo 16 lähtien. Kesäaikaan yläkenttä on käytössämme sekä maanantai- että keskiviikkoiltaisin klo 16 lähtien.

Lauantaisin kenttä on vapaassa käytössä kaikille kenttäyhdistyksen jäsenille. Etuoikeus ensin tulleella. Kentän ollessa vapaana muinakin aikoina on mahdollista treenata, mutta kenttävuorolaisten tullessa on väistyttävä.

Riihimäen koirakenttä

Yhdistyksellä on käytössä keskiviikkoisin koirankoulutuskenttä myös Riihimäellä, osoitteessa Untolantie (52). Känny Risteyskadulta pohjoiseen, risteyksessä on koirakoulutuskenttä-viitta.

Kenttä on KHNn jäsenten käytössä joka keskiviikko iltapäivästä lähtien. Kentällä voi käydä treenaamassa itsenäisesti noutajan kanssa. Voit myös kutsua kavereita mukaan yhdistyksen Facebook-ryhmässä.

Kentältä tulee kerätä koiran jätökset pois.