Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Koulutus

Yhdistyksellä on toimivat nome-, mejä-, toko- ja näyttelytoimikunnat, jotka järjestävät oman alansa koulutusta. Katso KHNn keskustelupalstalta ajankohtaista tarjontaa ja siellä voit esittää myös koulutustoiveitasi. Ota rohkeasti yhteyttä toimikunnan puheenjohtajiin ja tule mukaan!


Lisää koulutusasiaa keskustelupalstalla

 

Kevään 2018 nomekoulutukset

TAIPPARIKURSSI

Koekausi lähestyy taas ja nyt kaikki taippareihin tähtäävät mukaansuositulle KHN:n taipparikurssille. 
Kurssi vedetään 5-6 peräkkäisenä viikkona (vko 15-20) pääosin arki-iltaisin. Harjoituskerroilla käydään läpi taipumuskokeen eri tehtävät/osa-alueet ja tutustutaan riistaan (varis, lokki ja kani). Myös vene ja laukaukset tulevat tutuiksi. Kurssin lopuksi pidetään ns. möllitaipparit, missä jokainen koirakko pääsee siis kokemaanlähes aitoa koetunnelmaa.

Ennen maastokoulutuksia on kurssilaisille pakollinen Maarit Nikkasen vetämä aloitusluento ti 3.4., missä hän kertoo taipumuskokeen kulusta ja arvostelusta sekä vastailee kysymyksiin. Samalla kouluttajat esittäytyvät ja sopivat ryhmänsä kesken maastokoulutusten aikatauluista.

Koiran perushallinta oltava pääosin kunnossa, tärkeimpänäluoksetulo. Ennen varsinaisen kurssin alkua pidetään ilmoittautuneille koirakoille tasokatsastus (luoksetulo, paikallaolo, seuraaminen ja perusnouto), jonka läpäisseet pääsevät itse kurssille ja muille pyritään järjestämän mahdollisuuksien mukaantukiopetusta. Katsastusten päivämäärät ovat ti 27.3 ja ke 28.3., näistä lisätietoja lähempänä.

Kurssin hinta on 50 eur/koirakko ja kurssi on tarkoitettu vain KHN:n jäsenille. Ilmoittautumiset ma 21.3. mennessä sähköpostilla Mikko.airimo(a)gmail.com. Ilmoituksessa oltava: ohjaajan nimi, yhteystiedot (puhelin ja s-posti), koiran rotu ja ikä sekä virallinen että kutsumanimi. Kurssille mahtuneille/päässeilletulee sähköpostilla ilmoituksia ja samalla maksu- ym. ohjeet.Kurssille mahtuu 25 koirakkoa, jotka jaetaan kouluttajien keskenryhmiin.

Aloitusluennolle ovat tervetulleita myöskin ne, jotka eivät katsastusta läpäise ja kurssille pääse sekä muut halukkaat KHN:njäsenet, hinta 5 eur/hlö. Vain luennolle osallistuvienilmoittautumiset to 29.3. mennessä ja ilmoituksessa oltava osallistujan nimi ja yhteystiedot.

Tervetuloa!

 

ALO-KURSSI

Keväällä 2018 järjestetään kurssi NOME:n alokasluokkaan tähtääville koirakoille. Kurssi koostuu vaihtuvien kouluttajien teemakerroista sekä ryhmän keskenään sopimista treenikerroista.

TEEMAT & KOULUTTAJAT
Ke 11.4.2018 Riihimäki klo 18.00 Hallinta, seuraaminen, palautus & luovutus. Kouluttajana Maarit Nikkanen

Ke 25.4.2018 Hämeenlinna klo 18.00 Linja & ohjauksen alkeet. Kouluttajana Esa Ränkman

Ma 7.5.2018 Hattula klo 18.00 Markkeeraukset. Kouluttajana Risto Heikkonen

Su 27.5.2018 Eteläinen klo 10.00 Haku riistoilla. Kouluttajana Ville Suhonen

Ma 4.6.2018 Renko klo 18.00 Vesityöskentely. Kouluttajana Kirsi Launomaa

Kurssi on tarkoitettu tavoitteellisesti nomea treenaaville koirakoille, joilla on jo mahdollisesti taipumuskoe suoritettuna. Kurssin hinta on 30 e ja sille otetaan 6 koirakkoa. Ilmoittautuminen 12.3.2018 alkaen sähköpostilla tiinarasi1984 (a) gmail.com.


KHNn tuki/suositukset koulutuksiin

KHN pyrkii lähettämään vuosittain koulutuksiin (esm. koulutusohjaajakurssi ja koetoimitsijakurssi) jäsenistöään, jotta yhdistys saisi uusia kouluttajia ja koetoimitsijoita.


Suositusten antamisista päättää KHNn johtokunta kokouksessaan, johon toimintavastaava (tai jäsen itse) lähettää hakemukset. Niissä tulee ilmetä:

  • mihin koulutukseen jäsen osallistuisi ja ajankohta
  • jäsenen nimi ja asuinkunta
  • jäsenen aktiivisuus KHNssä
  • jäsenen tuleva toiminta KHNssä koulutusjakson jälkeen

KHN odottaa koulutukseen osallistuvan toimivan yhdistyksen tapahtumissa koulutuksensa mukaisesti vähintään yhteisesti sovitun ajanjakson.

 

KHN maksaa koulutusmaksun ja ylläpidon. Matkat koulutukseen osallistuja maksaa itse. Yhteiskyyditystä suositellaan